Analyse van het nieuwe seksueel strafrecht (webinar on demand)

Artikelsgewijze bespreking van de hervorming anno 2022

Analyse van het nieuwe seksueel strafrecht (webinar on demand)
Verkoop eindigt op 01-06-2023
108,90 € 108.9 EUR
Analyse van het nieuwe seksueel strafrecht (webinar on demand) + boek
Verkoop eindigt op 01-06-2023
169,40 € 169.4 EUR

BESCHRIJVING

In dit webinar analyseren de sprekers vanuit hun ruime praktijkervaring het nieuwe seksueel strafrecht. Zij vertrekken hierbij vanuit de maatschappelijk context die aanleiding heeft gegeven tot een snellere aanpassing van dit deel van het Strafwetboek.

De sprekers besteden o.a. ruim aandacht aan de sleutelbegrippen van het nieuwe seksueel strafrecht zoals de toestemming, seksuele meerderjarigheid en de basisdelicten: aantasting van de seksuele integriteit, voyeurisme en niet-consensuele verspreiding van seksueel getinte inhoud. Daarnaast komen prostitutie, openbare zedenschennis en de seksuele uitbuiting van minderjarigen aan bod. De sprekers sluiten af met de temporele werking en een kritische evaluatie van de wet.

Bekijk de webinar teaser:

 SPREKERS

Manon Cop studeerde af als master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen met onderscheiding. Zij heeft zich tijdens haar studies gespecialiseerd in het straf- en strafprocesrecht en zet deze specialisatie verder in de praktijk bij Bannister Advocaten. Meer bepaald bouwde zij een  expertise op in zedenmisdrijven. Daarnaast heeft zij juridische ervaring opgedaan door te werken in een wetswinkel en bij slachtofferhulp.   

Margot De Laet behaalde haar master in de Rechten met onderscheiding aan de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens haar studies specialiseerde zij zich in het straf- en strafprocesrecht. In januari 2022 werd zij lid van de balie van Antwerpen en vervoegde het team van Bannister Advocaten met als specialisatie zedenmisdrijven.


DOELGROEP
Advocaten, magistraten

ERKENNINGEN
OVB: erkend voor 1 punt
IGO: tegemoetkoming toegekend

PRIJS
90 euro, excl. btw.

Wenst u het boek 'Het nieuwe seksueel strafrecht. Artikelsgewijze bespreking van de hervorming anno 2022' van Manon Cop en Thomas Henrion ook te bestellen, kies dan de optie '+ boek' bij Tickets hierboven. Het wordt u na inschrijving zo snel mogelijk opgestuurd. De prijs voor het webinar + boek bedraagt 140 euro excl. btw.

Binair bestand

Dit webinar (1 uur) is beschikbaar on demand.


Datum & Tijd
zaterdag

1 april 2023

Start - 09:00 donderdag

1 juni 2023

Einde - 23:00 Europe/Brussels
Organisator

LeA Uitgevers

+32 2 897 46 93
+32 498 90 17 99