De impact van de AI Act op de advocatuur

Donderdag 22 augustus 2024

Inschrijving voor De impact van de AI Act op de advocatuur
139,15 € 139.15 EUR
Hvh

BESCHRIJVING

Artificiële intelligentie heeft de advocatuur bereikt en wordt geleidelijk aan door haar omarmd. 

Legal tech-oplossingen met AI rijzen als paddenstoelen uit de grond en allemaal beloven ze meer efficiëntie. AI zal de advocaat niet vervangen, maar - volgens de legal tech-evangelisten - worden advocaten die geen gebruik maken van AI wel vervangen door advocaten die dat wel doen. De toekomst zal uitwijzen of dat werkelijk zo is. 


Advocaten die AI toepassingen gebruiken, maken zich best vertrouwd met de AI Act die op 12 juli 2024 gepubliceerd wordt in het Publicatieblad van de Europese Unie. Deze verordening zal een aanzienlijke impact hebben op de manier waarop AI-toepassingen gebruikt worden. Het is van cruciaal belang dat advocaten op de hoogte zijn van de implicaties ervan.


In dit webinar wordt dieper ingegaan op de AI Act en de gevolgen daarvan voor de advocatuur. In het bijzonder wordt er gekeken naar advocaten die intern werken met AI tools en advocaten die deze tools rechtstreeks in de relaties met hun cliënteel gebruiken.


Na dit webinar heeft u een duidelijk zicht op de verplichtingen waaraan u moet voldoen om de AI Act na te leven.

SPREKER

Matthias Vandamme is sinds september 2020 lid van de Orde van Advocaten bij de Balie van Antwerpen. In september 2023 vervoegde Matthias Claeys & Engels, waar hij zich toelegt op het ruime gegevensbeschermings- en privacyrecht. Hierbij verdiept hij zich zowel in adviezen als in procedures. In 2023 doorliep Matthias eveneens met succes een opleiding tot Data Protection Officer (DPO). 

DOELPUBLIEK

Advocaten

PRIJS

115 EUR excl. btw

ACCREDITATIES

OVB: in aanvraag voor 2 punten

Datum & Tijd
donderdag

22 augustus 2024

06:00 08:00 Europe/Brussels
Locatie

LeA Uitgevers

Esperantolaan 4 bus 007
3001 Heverlee
België
+32 498 90 17 99
Krijg het adres
Organisator

LeA Uitgevers

+32 498 90 17 99
DEEL

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.