Naar een circulaire economie in de bouwsector

Donderdag 29 augustus 2024 - Live webinar

Inschrijving voor Naar een circulaire economie in de bouwsector
205,70 € 205.7 EUR
Hvh

BESCHRIJVING

Alle beleidsniveaus, van het globale tot het regionale, erkennen dat het traditionele lineaire verloop van onze economie moet worden omgebogen naar een circulair economisch model. Ook de bouwsector moet de handschoen opnemen.

Maar hoe geven we die transitie naar een circulaire economie in de bouwsector juridisch vorm? Daarvoor zijn er een aantal zaken essentieel, waaronder een markt voor circulaire producten en een bouwproces waarin alle actoren samenwerken om hun circulaire ambities te bereiken.

In dit webinar gaat de spreker voornamelijk in op die tweede (proces-)pijler van de circulaire transitie. Aan de hand van de rol van de kernactoren in het bouwproces worden verschillende juridische kaders belicht die een impact kunnen en zullen hebben op het samenwerkingspotentieel tussen deze actoren en dus de implementatie van circulaire overwegingen in het bouwproces. Jonas Voorter bespreekt de verschillende praktische en theoretische aandachtspunten én oplossingen die de samenwerking tussen bouwactoren bevorderen om zo een duurzame bouwsector en maatschappij een stapje dichterbij te brengen.

SPREKER

Jonas Voorter studeerde rechten, afstudeerrichting overheid en recht, aan de Universiteit Hasselt. Na het behalen van zijn masterdiploma in 2016, werkte hij gedurende drie jaar als advocaat aan de balie van Limburg. In 2019 startte hij zijn doctoraatsonderzoek aan de UHasselt dat hij in 2023 afrondde. Op dit moment is hij actief als postdoctoraal onderzoeker aan Tilburg University en de UHasselt.


FORMULE

Live webinar

DOELPUBLIEK

Advocaten, magistraten en bedrijfsjuristen

PRIJS

170 euro, excl. btw (Het boek De juridische transitie naar een circulaire economie in de bouwsector is inbegrepen.)


ACCREDITATIES

OVB: in aanvraag voor 2 punten
IBJ: in aanvraag voor 2 punten
IGO: tegemoetkoming in aanvraag

Datum & Tijd
donderdag

29 augustus 2024

06:00 08:00 Europe/Brussels
Locatie

LeA Uitgevers

Esperantolaan 4 bus 007
3001 Heverlee
België
+32 498 90 17 99
Krijg het adres
Organisator

LeA Uitgevers

+32 498 90 17 99
DEEL

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.