Tendensen vennootschapsrecht - Effecten (webinar on demand)

sessie 2

Tendensen vennootschapsrecht (webinar - sessie 2)
302,50 € 302.5 EUR
Hvh

PROGRAMMA

Het vennootschapsrecht is volop in beweging. In drie sessies van elk 2 uur gaan de sprekers in op een aantal actuele thema’s die belangrijk zijn voor de jurist en de professional actief in het vennootschapsrecht. 

Het boek Tendensen vennootschapsrecht 2023 bevat de schriftelijke neerslag van de voordrachten en is inbegrepen in de deelnameprijs. Het boek zal medio 2023 verschijnen.

Sessie 2: Effecten

  • Regels inzake soortvorming en soortwijziging in de NV en BV en de toepassing ervan in de praktijk, door Carl Clottens

  • Geschillenregeling en het verband tussen vorderingen tot uitsluiting en/of uittreding, door Willem Van de Putte

DOELGROEP
Advocaten, notarissen, magistraten, bedrijfsjuristen, boekhouders, accountants en bedrijfsrevisoren

ERKENNINGEN
IGO: erkenning aangevraagd
IBR: 6 uur toegekend (categorie 3)
OVB, IBJ, NKN, ITAA: erkend voor 6 punten (2 per sessie)

PRIJS

250 EUR (excl. btw) per sessie
450 EUR (excl. btw) indien inschrijving voor 2 sessies
600 EUR (excl. btw) indien inschrijving voor de hele cyclus
(inbegrepen: boek t.w.v. ca. 120 EUR en documentatiebundel per sessie)SPREKERS

Carl Clottens is advocaat bij Eubelius sinds 2004 en is voornamelijk actief in het vennootschaps- en financieel recht en bij fusies en overnames. Daarnaast is hij gastdocent vennootschapsrecht aan de KU Leuven en de Universiteit Antwerpen. Hij behaalde in 2011 een doctoraat aan de KU Leuven over proportionaliteit van stemrecht en risico in kapitaalvennootschappen, onder promotorschap van Koen Geens, dat werd bekroond met de driejaarlijkse Prijs Pierre Coppens. Carl is auteur van talrijke academische publicaties en spreekt geregeld op juridische congressen en seminaries. Hij is lid van de redactie van het Tijdschrift voor rechtspersoon en vennootschap/Revue pratique des sociétés (TRV-RPS) en lid van het Belgisch Centrum voor Vennootschapsrecht (BCV).

Willem Van de Putte studeerde rechten aan de KULAK en de KU Leuven (2016-2021, magna cum laude). In 2019 ontving hij de prijs voor de beste bachelorstudent Kortrijk-Leuven. Tijdens zijn master volgde hij het onderzoeksmasterprogramma (in samenwerking met The University of Edinburgh) en deed hij een uitwisseling aan Beijng University. Gedurende zijn studie liep hij stage in verschillende Belgische en internationale advocatenkantoren en in het Grondwettelijk Hof. 

Sinds september 2021 is Willem verbonden aan het Centrum voor Rechtsmethodiek van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van KU Leuven (campus KULAK), waar hij een proefschrift voorbereidt over misbruik van meerderheid, minderheid en gelijkheid in het vennootschapsrecht.


Dit webinar is beschikbaar vanaf 3 januari 2023.


Datum & Tijd
dinsdag

3 januari 2023

Start - 09:00 maandag

3 juli 2023

Einde - 23:00 Europe/Brussels
Organisator

LeA Uitgevers

+32 2 897 46 93
+32 498 90 17 99