Tendensen vennootschapsrecht - Organen (webinar on demand)

sessie 1

Tendensen vennootschapsrecht (webinar - sessie 1)
302,50 € 302.5 EUR
Hvh

PROGRAMMA

Het vennootschapsrecht is volop in beweging. In drie sessies van elk 2 uur gaan de sprekers in op een aantal actuele thema’s die belangrijk zijn voor de jurist en de professional actief in het vennootschapsrecht. 

Het boek Tendensen vennootschapsrecht 2023 bevat de schriftelijke neerslag van de voordrachten en is inbegrepen in de deelnameprijs. Het boek zal medio 2023 verschijnen.

Sessie 1: Organen

  • Belangenconflicten in vennootschapstransacties: recente ontwikkelingen en toepassing op de kapitaalverhoging, door Tom Vos

  • Dagelijks bestuur in NV en BV, door Nele Somers

DOELGROEP
Advocaten, notarissen, magistraten, bedrijfsjuristen, boekhouders, accountants en bedrijfsrevisoren

ERKENNINGEN
IGO: erkenning aangevraagd
IBR: 6 uur toegekend (categorie 3)
OVB, IBJ, NKN, ITAA: erkend voor 6 punten (2 per sessie)

PRIJS

250 EUR (excl. btw) per sessie
450 EUR (excl. btw) indien inschrijving voor 2 sessies
600 EUR (excl. btw) indien inschrijving voor de hele cyclus
(inbegrepen: boek t.w.v. ca. 120 EUR en documentatiebundel per sessie)SPREKERS

Na het behalen van haar diploma in de rechten aan de Universiteit Antwerpen (2007) volgde Nele Somers een bijkomende opleiding in het vennootschapsrecht (HUB, 2009) en intellectuele rechten aan de Universiteit van Brussel (HUB, 2011). In juni 2017 promoveerde zij met haar proefschrift over het dagelijks bestuur in de naamloze vennootschap aan de Universiteit Antwerpen.

Nele trad in 2007 toe tot de Antwerpse balie, waar zij ervaring opdeed bij verschillende gevestigde zakenkantoren. Vooraleer Artes op te richten in 2018 was zij een gevestigde waarde voor IE- en TMC-recht bij Monard Law.

Zij is gastdocent aan de Universiteit Antwerpen en de Universiteit Hasselt en auteur van verscheidene wetenschappelijke bijdragen in tijdschriften & verzamelwerken. Zij neemt geregeld deel als spreker aan internationale congressen en wetenschappelijke studiedagen.

Tom Vos is gastprofessor bij de Jean-Pierre Blumberg Leerstoel aan de Universiteit Antwerpen, waar hij onderwijs geeft en onderzoek doet op het gebied van corporate governance. Momenteel focust hij op onderzoek naar kortetermijndenken in corporate governance, waarbij hij gebruikmaakt van rechtseconomische methoden. Daarnaast is Tom ook deeltijds werkzaam bij de Corporate and Finance Practice van Linklaters Belgium. Tom behaalde een doctoraat aan de KU Leuven over de bescherming van aandeelhouders bij kapitaalverhoging, onder promotorschap van Veerle Colaert en Marieke Wyckaert en met een beurs van het FWO. Hij behaalde ook een onderzoeksmaster rechten aan de KU Leuven (magna cum laude) en een LL.M aan de Harvard Law School.


Dit webinar is beschikbaar vanaf 3 januari 2023.


Datum & Tijd
dinsdag

3 januari 2023

Start - 09:00 maandag

3 juli 2023

Einde - 23:00 Europe/Brussels
Organisator

LeA Uitgevers

+32 2 897 46 93
+32 498 90 17 99