Tendensen vennootschapsrecht - Vermogen (webinar on demand)

SESSIE 3

Tendensen vennootschapsrecht (webinar - sessie 3)
302,50 € 302.5 EUR
Hvh

PROGRAMMA

Het vennootschapsrecht is volop in beweging. In drie sessies van elk 2 uur gaan de sprekers in op een aantal actuele thema’s die belangrijk zijn voor de jurist en de professional actief in het vennootschapsrecht. 

Het boek Tendensen vennootschapsrecht 2023 bevat de schriftelijke neerslag van de voordrachten en is inbegrepen in de deelnameprijs. Het boek zal medio 2023 verschijnen.

Sessie 3: Vermogen

  • Inkoop van eigen effecten in BV en NV, door Nick Hallemeesch

  • Ontbinding als de ultieme vermogensuitkering in het vennootschapsrecht, door Jasper Van Eetvelde 


DOELGROEP
Advocaten, notarissen, magistraten, bedrijfsjuristen, boekhouders, accountants en bedrijfsrevisoren

ERKENNINGEN
IGO: erkenning aangevraagd
IBR: 6 uur toegekend (categorie 3)
OVB, IBJ, NKN, ITAA: erkend voor 6 punten (2 per sessie)

PRIJS

250 EUR (excl. btw) per sessie
450 EUR (excl. btw) indien inschrijving voor 2 sessies
600 EUR (excl. btw) indien inschrijving voor de hele cyclus
(inbegrepen: boek t.w.v. ca. 120 EUR en documentatiebundel per sessie)


SPREKERS

Nick Hallemeesch studeerde rechten aan de KU Leuven en Harvard Law School (LL.M, 2016). Tussen 2012 en 2018 was hij als assistent verbonden aan de KU Leuven. Zijn doctoraat over aandeelhoudersovereenkomsten werd bekroond met de Driejaarlijkse Prijs van het Antwerps Notariaat in 2019 en met de Pierre Coppens Prijs in 2020. In 2017 en 2018 was hij als Assistant Professor verbonden aan de China-EU School of Law in Peking voor het vak International Business Law. Sinds 2018 is hij advocaat bij White & Case LLP, waar hij zich toelegt op vennootschapsrecht, corporate governance en M&A. Hij is eveneens als docent verbonden aan de ULB, waar hij Internationaal vennootschapsrecht doceert in het LL.M-programma. 

Jasper Van Eetvelde is partner in het team Dispute Resolution en het Corporate M&A-team. Hij heeft een grote belangstelling voor verscheidene aspecten van het ondernemingsrecht, waaronder conflicten tussen aandeelhouders, bestuurdersaansprakelijkheid en fusies en overnames, maar ook voor aanverwante vakgebieden zoals insolventierecht, vennootschapsrecht en corporate governance.

Voor hij Quinz kwam vervoegen, was hij voltijds onderzoeker aan het Jan Ronse Instituut voor Vennootschaps- en Financieel Recht aan de KU Leuven. Daar heeft hij zich toegelegd op vereffening en ontbinding van vennootschappen.

Na zijn doctoraat bleef hij als vrijwillig wetenschappelijk medewerker bij het Jan Ronse Instituut als docent. Tijdens het academiejaar 2021-2022 werd hij benoemd tot vervangend professor voor het vak Multinationaal vennootschaps- en handelsrecht.

Hij spreekt geregeld op conferenties en studiedagen en publiceert over een heel aantal aspecten van het ondernemingsrecht.


Dit webinar is beschikbaar vanaf 3 januari 2023.


Datum & Tijd
dinsdag

3 januari 2023

Start - 09:00 maandag

3 juli 2023

Einde - 23:00 Europe/Brussels
Organisator

LeA Uitgevers

+32 2 897 46 93
+32 498 90 17 99