Btw bij afbraak en heropbouw vanaf 1 januari 2024 - Is 6% btw nog mogelijk

DINSDAG 30 JANUARI 2024 - Live webinar

Registraties zijn gesloten

BESCHRIJVING

Voor de afbraak en heropbouw van woningen gelden al enkele jaren twee verschillende verlaagde btw-tarieven van 6%. Enerzijds het algemene tarief voor de zogenaamde 32 centrumsteden en anderzijds het tijdelijk verlaagde tarief voor heel het land indien er voldaan is aan bepaalde sociale voorwaarden.

Met het laatste begrotingsakkoord werden ingrijpende wijzigingen en beperkingen voor beide tarieven aangekondigd die ingaan vanaf 1 januari 2024. Vanzelfsprekend heeft dit een enorme impact op lopende en nieuwe projecten, aangezien de verhoogde btw uiteraard een belangrijke bijkomende kost vormt voor de koper.

In dit seminarie wordt de nieuwe regeling voor afbraak en heropbouw uiteengezet. Onder welke voorwaarden kan men wél nog genieten van het tarief van 6%? Voor de lopende projecten is het uiteraard zeer relevant om te analyseren of nog gebruikgemaakt zal kunnen worden van de voorziene overgangsregimes. De spreker bekijkt ten slotte ook of de bestaande regelgeving voor renovatie aan 6% een oplossing zou kunnen bieden. Hierbij dient uiteraard rekening gehouden te worden met de recente Europese rechtspraak.


SPREKER


Dries Vandervelde is master in de Rechten (KU Leuven, 2020) en master in de Fiscaliteit (KU Leuven, 2021). Als advocaat is hij verbonden aan de balie van Brussel. Hij is lid van het Cazimirteam sinds 2021.

Dries is fiscalist met een passie voor vastgoed en procedure. Hij heeft met zijn masterproef deelgenomen aan de European Law Moot Court 2020 en heeft deze internationale pleitwedstrijd ook gewonnen.


DOELPUBLIEK

Advocaten, bedrijfsjuristen, vastgoedmakelaars en projectontwikkelaars


PRIJS
110 euro excl. btw

FORMULE

Live webinar

ACCREDITATIES

OVB, IBJ: in aanvraag

 
Datum & Tijd
dinsdag

30 januari 2024

06:00 08:00 Europe/Brussels
Organisator

LeA Uitgevers

+32 2 897 46 93
+32 498 90 17 99
DEEL

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.