LEA-groep: wie zijn wij ?

De LEA-groep werd in 2019 opgericht door de fusie van twee vennootschappen, Legitech, een Luxemburgse juridische uitgeverij, en Anthemis,  Waalse zusteronderneming

Voor Legitech was het doel om toegang te krijgen tot de Belgische markt dankzij de reputatie en het merkimago van Anthemis. Anthemis van haar kant wilde haar technologische en redactionele ontwikkelingen voortzetten om aan de verwachtingen van haar auteurs en klanten te voldoen.


De vereniging van deze twee merken heeft geleid tot een compleet multimediaal redactioneel aanbod op het gebied van juridische en professionele uitgaven. Sinds 2022 is de LEA-groep ook actief in Vlaanderen, met de oprichting van LeA Uitgevers.

Het is de ambitie van de LEA-groep om zijn aanwezigheid op de Europese markt te consolideren met behoud van zijn lokale aanpak.

Blijf op de hoogte dankzij ons. Met deze slogan willen we de visie van de LEA-groep benadrukken: het selecteren, verrijken, creëren en distribueren van hoogwaardige content en tools op juridisch en professioneel gebied.

 

Odoo • Texte et Image
2005

Oprichting van uitgeverij Anthemis

2006

Oprichting van uitgeverij Legitech

2018

Lancering van LexNow.lu, onze juridische database voor de Luxemburgse markt.

2019

Oprichting van de LEA-groep na de fusie van Anthemis en Legitech.

2022

Lancering van LexNow op de Belgische markt.

Oprichting van uitgeverij LeA Uitgevers.

Onze waarden

Begeleiding en nabijheid

LEA, uw lokale partner, luistert naar alle spelers in de redactieketen.
Door een echt partnerschap aan te gaan met auteurs, beroepsfederaties, universiteiten, en verdelers, en boekhandels, kunnen wij u kwaliteitsproducten aanbieden in het hart van de juridische en professionele actualiteit. Wij zijn overtuigd van het belang van menselijke betrekkingen en verbinden ons ertoe al onze redactionele partners te respecteren, waarbij voorrang wordt gegeven aan plaatselijke Europese actoren.  

Evolutie en innovatie

Om aan uw nieuwe behoeften te voldoen, is LEA voortdurend in ontwikkeling en aan het innoveren door nieuwe complete redactionele aanbiedingen te ontwikkelen: webinars, e-conferenties, nieuwe collecties, nieuwe LexNow modules, etc..
Of het nu op papier of digitaal is of in de vorm van een conferentie en training, LEA biedt u kwalitatief hoogwaardige en actuele inhoud die aan uw verwachtingen voldoet.

Ondernemerschap

Dankzij de geest van ondernemerschap ontwikkelt LEA zich met een permanente doelstelling van ontwikkeling. Ons vermogen om onszelf uit te vinden en opnieuw uit te vinden stelt ons in staat om te blijven evolueren en nieuwe producten en diensten aan te bieden in overeenstemming met de verwachtingen van de markt.

Onze missie

Onze ambitie is om juridische professionals en juridische consumenten producten en diensten aan te bieden op het snijvlak van juridisch nieuws, in een aangepast formaat.

Om dit doel te bereiken biedt LEA 100% gepersonaliseerde ondersteuning aan haar auteurs en sprekers tijdens het hele productieproces van een boek, een tijdschrift of de organisatie van een opleiding..

Onze visie

Anticiperen op de veranderingen van morgen om een steeds breder scala van kwaliteitsinformatie op een veelheid van media aan te bieden.
En aangezien voorbereiding op de toekomst betekent dat we het heden onder de knie moeten hebben, willen wij de klassieke papieren editie voortzetten door haar te herdenken, zodat zij kan worden voortgezet en ontwikkeld op de nieuwe digitale media. 


Onze producten

Boeken, wetboeken, en   tijdschriften

We werken samen met gerenommeerde auteurs om je kwaliteitsboeken en -tijdschriften te bieden.

Opleidingen

We organiseren trainingen in de vorm van conferenties, workshops en webinars op alle rechtsgebieden.

Digitale producten

Wij ontwikkelen digitale oplossingen zoals LexNow om u te helpen tijd te besparen en de efficiëntie te verhogen.

Onze merken

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes


Opgericht in 2006

Legitech heeft zich in de loop der jaren gevestigd als dé Luxemburgse juridische uitgever. Het lokale karakter maakt het mogelijk de verschillende behoeften van de markt beter te begrijpen en dichter bij de auteurs, sprekers en klanten te staan. 


Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnesOpgericht in 2005

Anthemis is een uitgeverij die gespecialiseerd is in professionele publicaties. Omdat we zo veel mogelijk practici kwaliteitswerken willen aanbieden, richten we ons op alle professionals die betrouwbare informatie nodig hebben op het gebied van recht, economie of management.

 


Opgericht in 2022

LeA Uitgevers is een juridische uitgeverij die opereert op de Nederlandstalige markt.

Een ervaren en gemotiveerd team staat garant voor de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande publicaties en opleidingen op het gebied van recht, economie en bedrijfskunde.

 

Onze klanten

Juridische beroepen


 

Boekhoudkundige beroepen

 

Universiteiten en hogescholen

 

Publieke sector


Belangrijkste cijfers

24

Juridische tijdschriften

5000

Auteurs

250

Trainingen per jaar

1000

Gepubliceerde werken