Handelsagentuur: de beëindiging van overeenkomsten met tussenpersonen

dinsdag 23 april 2024 - live webinar

Registraties zijn gesloten

Inschrijven

BESCHRIJVING

Vele ondernemingen doen voor de verdeling van hun producten en diensten een beroep op diverse types tussenpersonen. Zij en hun juridische adviseurs worden dan ook vaak geconfronteerd met diverse vragen rond de wijzen en de modaliteiten van de beëindiging van dergelijke overeenkomsten.

Tijdens dit webinar zullen in het bijzonder twee vaak voorkomende types van tussenpersonen aan bod komen - de agenten en de distributeurs - met bijzondere focus op de gevolgen van de beëindiging van de samenwerking met dergelijke tussenpersonen. Ook wordt aandacht besteed aan de vraagstukken van de identificatie en de berekening van de vergoedingen die bij het einde van de overeenkomst verschuldigd kunnen zijn.

Tevens staan de sprekers stil bij een aantal belangrijke recente uitspraken, onder meer van het Europees Hof van Justitie en het Hof van Cassatie, die een ingrijpende impact zullen hebben op de (internationale) praktijk en de bescherming die Belgische distributeurs (konden) genieten, maar ook enkele arresten die de (reeds strikte) regels met betrekking tot de exclusieve distributieovereenkomst hebben aangescherpt wat betreft het begrip 'grove tekortkoming'.


Alexei Loubkine

is partner bij Van Olmen & Wynant en staat aan het hoofd van het Commercial team met een focus op geschillenbeslechting.

Alexei adviseert nationale en internationale cliënten, met inbegrip van publieke overheden, met betrekking tot diverse aspecten van het commercieel en ondernemingsrecht in de industriële, dienstverlenende en financiële sector, onder meer over distributie- en samenwerkingsovereenkomsten. Alexei heeft ook specifieke kennis op het gebied van contract- en aanbestedings-aangelegenheden met betrekking tot overheden. Hij heeft ruime ervaring in geschillenbeslechting zowel voor de Belgische rechtbanken en hoven (inclusief de Raad van State) als voor arbitragecolleges, en in geschillen met betrekking tot de uitvoering van gerechtelijke beslissingen.

Ashkan Ghasemy

is advocaat bij Van Olmen & Wynant, gespecialiseerd in handelsrecht.

Hij werd in 2019 toegelaten tot de Brusselse balie en kwam bij Van Olmen & Wynant in 2022.

Ashkan behaalde een Master in de Rechten aan de  KU Leuven, waar hij zich toelegde op economisch recht.


DOELPUBLIEK
Advocaten en bedrijfsjuristen

FORMULE
Live webinar (3 u)

PRIJS
150 euro, excl. btw

ACCREDITATIES
OVB en IBJ: erkend voor 3 punten

Datum & Tijd
dinsdag

23 april 2024

06:00 09:00 Europe/Brussels
Locatie

LeA Uitgevers

Esperantolaan 4 bus 007
3001 Heverlee
België
+32 498 90 17 99
Krijg het adres
Organisator

LeA Uitgevers

+32 498 90 17 99
DEEL

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.