Analyse van het nieuwe seksueel strafrecht

Analyse van het nieuwe seksueel strafrecht

In dit webinar analyseren de sprekers vanuit hun ruime praktijkervaring het nieuwe seksueel strafrecht. Zij vertrekken hierbij vanuit de maatschappelijk context die aanleiding heeft gegeven tot een snellere aanpassing van dit deel van het Strafwetboek.

De sprekers besteden o.a. ruim aandacht aan de sleutelbegrippen van het nieuwe seksueel strafrecht zoals de toestemming, seksuele meerderjarigheid en de basisdelicten: aantasting van de seksuele integriteit, voyeurisme en niet-consensuele verspreiding van seksueel getinte inhoud. Daarnaast komen prostitutie, openbare zedenschennis en de seksuele uitbuiting van minderjarigen aan bod. De sprekers sluiten af met de temporele werking en een kritische evaluatie van de wet.

SPREKERS

Manon Cop studeerde af als master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen met onderscheiding. Zij heeft zich tijdens haar studies gespecialiseerd in het straf- en strafprocesrecht en zet deze specialisatie verder in de praktijk bij Bannister Advocaten. Meer bepaald bouwde zij een expertise op in zedenmisdrijven. Daarnaast heeft zij juridische ervaring opgedaan door te werken in een wetswinkel en bij slachtofferhulp.

Margot De Laet behaalde haar master in de Rechten met onderscheiding aan de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens haar studies specialiseerde zij zich in het straf- en strafprocesrecht. In januari 2022 werd zij lid van de balie van Antwerpen en vervoegde het team van Bannister Advocaten met als specialisatie zedenmisdrijven.

DOELGROEP
Advocaten, magistraten

ERKENNINGEN
OVB: erkend voor 1 punt
IGO: tegemoetkoming toegekend
Magistraten en leden van het personeel van de rechterlijke orde worden verzocht om per e-mail in te schrijven via [email protected].

PRIJS
90 euro, excl. btw.

108,90 €
108.9 EUR 108,90 €
108,90 €
Verantwoordelijke An Vermaercke
Laatst bijgewerkt 27-07-2023
Doorlooptijd 1 uur 19 minuten
Leden 3
    • PowerPoint
    • Analyse van het nieuwe seksueel strafrecht
    • Opleidingspunten